top of page

BMW va putea vinde masini diesel si dupa 2030

O instanță din Germania a decis în favoarea constructorului BMW din Bavaria. Astfel, BMW va putea continua să comercializeze mașini cu motoare diesel chiar și după anul 2030, în ciuda tuturor regulilor privind emisiile.BMW a fost primul producător auto din Germania care a anunțat că va începe producția masivă a vehiculelor electrice, dar în același timp nu va renunța la propulsoarele cu combustie internă, atât timp cât există cerere pentru acestea. Statisticile arată că în anul 2022, în Germania, 80% din mașinile vândute erau dotate cu motoare cu ardere internă, iar restul erau modele electrice.


După ce a câștigat în instanță, BMW are dreptul legal de a produce și de a vinde mașini diesel Euro 7 în Europa, fără nicio ezitare. Procesul a fost intentat de către "extremiștii" germani de la DUH. Potrivit informațiilor oficiale, motivul pentru care s-a intentat acest proces a fost refuzul BMW și Mercedes de a declara oficial că nu vor mai produce și comercializa mașini diesel după anul 2030.


De ce a fost respinsa cauza climatica de catre curtea germana?


Curtea regională din Munchen a decis, marți (7 februarie), că argumentele reclamanților nu pot fi respinse de la început, dar "în prezent nu există niciun pericol de încălcare ilegală" a drepturilor lor.

Judecătorii au remarcat faptul că legislatorii germani și europeni, îndemnați parțial de o decizie a Curții Supreme din Germania din 2021, au luat numeroase măsuri pentru a atinge obiectivele acordului climatic de la Paris din 2015.


Sursa: daylydriven.ro

35 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Hozzászólások


bottom of page