top of page

Nissan GT-R 2024 aduce înapoi versiunea T-Spec

Culorile Millenium Jade și Midnight Purple revin, în timp ce Nismo de 600 CP adaugă un diferențial frontal cu alunecare limitată și un pachet carbon-look

Nissan a dezvăluit 2024 GT-R la Salonul Auto de la Tokyo, joi, cu (vechi) opțiuni noi de vopsea, aerodinamică revizuită și alte îmbunătățiri minore pentru generația R35, care a rămas în mare parte neschimbată pe durata de viață de 16 ani. T-spec, adică "Track Specific", au aceeași 565 de cai putere și 630 Nm de cuplu de la V-6 twin-turbo de 3,8 litri asamblat manual, iar varianta îmbunătățită Nismo continuă să ajusteze aceste cifre până la 600 de cai putere și 660 Nm. Puterea este încă trimisă către toate cele patru roți prin sistemul de tracțiune integrală ATTESA ET-S, care își poate varia împărțirea cuplului față-spate în funcție de preferințele șoferului și de scenariu. Schimbarea continuă să aibă loc prin intermediul transmisiei cu dublu ambreiaj cu șase trepte, montată pe spate.

Fasciale din față și din spate au fost reproiectate, folosind o plasă mai subțire în grila față, care este menită să îmbunătățească răcirea și să reducă rezistența. În ciuda unei creșteri raportate a forței aerodinamice, Nissan a reușit să mențină coeficientul de rezistență al GT-R complet neschimbat la 0,26.

Nivelul de echipare T-spec revine în 2024, cu două culori exclusive. Primul, Millenium Jade, era disponibil anterior doar pe R34 V-Spec II Nür, în timp ce al doilea, Midnight Purple, este o interpretare modernă a Midnight Purple III de la R-34 GT-R V-Spec, conform Nissan. . T-specul primește, de asemenea, frâne carbon-ceramice de la Nismo, precum și aripi față mai largi, control dinamic al vehiculului Nismo și o versiune vopsită în aur a jantelor forjate Nismo RAYS de 20 de inci. Are insigna unică T-spec în interior și în exterior și vine cu tapițerie Mori Green în interior.

Varianta Nismo a GT-R axată pe pistă are din nou anvelope mai largi, etriere de frână față cu șase pistoane, etriere spate cu patru pistoane, rotoare de frână carbon-ceramice și o serie de alte bunătăți din carbon. Aripa din spate a lui Nismo este cu aproximativ 10% mai mare decât înainte și se așează pe suporturi cu gât de lebădă. Echipa Nismo a reproiectat, de asemenea, buza fontului, difuzorul din spate și canardele, într-un efort de a crește forța de apăsare fără a împiedica rezistența. Un nou pachet de aspect Nismo este disponibil cu roți de 20 de inci forjate RAYS cu accente roșii exclusive, o capotă din fibră de carbon și un design exclusiv al capacului motorului. Opțiunea de vopsea Stealth Grey este exclusivă pentru ornamentul Nismo.

Nissan intenționează să livreze cele mai noi mașini Godzilla către dealeri în primăvară, deși dacă sunteți după Nismo mai concentrat, va trebui să așteptați până vara. Nu se știe încă despre prețuri, dar modelele actuale încep de la 120.000€ pentru Premium și 220.000€ pentru Nismo.

29 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page