top of page

CE INSEAMNA CHIPTUNING

Chiptuning, Remapare, Map Tuning, Resoftare, Ecu Tuning. Toate sunt moduri de a defini același lucru: modificarea software-ului de management al motorului.

Chiptuning-ul este un proces de optimizare a software-ului unitatii de comanda a motorului. Diversi parametri cum ar fi cantitatea de combustibil sau momentul aprinderii, limitatoare de cuplu, presiune turbosuflanta sunt ajustate pentru a obține anumite beneficii, precum o creștere a puterii, reducere a consumului, repararea unor componente sau crearea de efecte precum pop & bang, launch control sau hard cut limitator.

ECU.jpg

Ce rezultate se obtin?

In urma efectuarii procesului de remapare, putem obține o creștere semnificativă a puterii și a cuplului:

  • STAGE1 până la 15 / 20%

  • STAGE2 până la 25 / 35%

  • STAGE RACE până la limitelor mecanice

De asemenea, datorită optimizării parametrilor de funcționare, conducand intr-un regim normal  se apreciaza o imbunatatire a consumului de combustibil, și, în general, o îmbunătățire a performanței motorului în toate privințele.

AUDI2.0TDI-3.jpg
ARE CHIPTUNING VREO CONSECINTA NEGATIVA ASUPRA MOTORULUI?

ARES Performance folosește cei mai avansate echipamente 100% made in Italy, furnizate de de la brandul leader mondial ALIENTECH.

În plus, actualizarea constantă a personalului cu privire la cele mai recente technice și tehnologii din lumea automotive ne permite optimizeaza parametrii de functionare ai unui motor sub limita de siguranta prevazuta de compania producatoare. 

Toate acestea ne permit să garantăm întotdeauna cele mai bune rezultate în deplină siguranță.

De ce companiile nu fac aceste modificari de la început?

Răspunsul este simplu: decizii economice și de marketing.

La nivel comercial, același motor va ieși la momente diferite cu puteri diferite, garantând astfel Casei posibilitatea extinderii gamei ofertei sale. Acesta este un concept care se vede bine în toate gamele moderne de motoare de la toți marii producători de automobile.

 

În plus, la nivel tehnic, știind că același motor va fi folosit la diferite latitudini și cu calități diferite de combustibil, calibrarea ECU original va trebui neapărat să fie un compromis care să garanteze vehiculul să funcționeze cu performanțe similare în orice situatie.

În urmă, performanța totală este redusă, mai ales în Europa, pentru a ajuta la îndeplinirea reglementărilor antipoluare din ce în ce mai stricte.

TToate aceste probleme au o latură pozitivă: lasă mult loc de îmbunătățire pentru companii de tuning precum ARES Performance, care care au posibilitatea de depăși aceste limitări creând o mapare personalizata, perfect adaptată nevoilor clientului.

Car Repair and Maintenance
bottom of page